Premier Rutte op bezoek bij experty

Op woensdag 1 juni werd experty vereerd met een bezoek van minister-president Mark Rutte. De premier was enkele dagen op werkbezoek in het hoge noorden en bracht een bezoek aan succesvolle bedrijven in de regio. Aan oprichters Reinier de Jonge en Benjamin Derksen van experty de eer om Rutte rond te leiden in het enorme magazijn van de webshopgigant. De premier was zeer geïnteresseerd in de geschiedenis en ontwikkeling van het jonge bedrijf met meer dan 340 verschillende webshops in zeven landen.

De eigenaars vertelden vol trots over hun zelf ontworpen webwinkels en hun alsmaar groeiende bedrijf. Naast het verhaal van experty, bespraken Rutte, De Jonge en Derksen Groningse start-ups en benadrukte De Jonge het belang van goed opgeleid IT-personeel in deze sector. Het bedrijf heeft momenteel nog tientallen vacatures uit staan, waarbij vooral collega’s voor de IT-afdeling worden gezocht.

De minister-president was zeer onder de indruk van de ontwikkeling van het bedrijf en noemde het waanzinnig om te zien wat een ontwikkelingen er in het noorden plaatsvinden. De combinatie van veel studenten, grote kennisinstellingen en het ontstaan van veel jonge start-ups maakt van de regio een “booming business”, aldus Rutte in een interview met de Groninger Ondernemers Courant. Het grootste deel van het personeel van het experty was aanwezig bij het bijzondere bezoek. Rutte sprak met enkele van de veelal jonge werknemers over hun taken binnen het bedrijf en vroeg naar de leuke aspecten van werken binnen zo’n jonge onderneming. “Dat je weet dat je op elkaar kunt rekenen en samen waanzinnig veel voor elkaar kunt krijgen,” aldus een van de inkopers van het bedrijf. Hoogtepunt van het bezoek was het moment dat Rutte zelf een wereldbol – de productgroep waar het bij experty allemaal mee begon – inpakte om naar het Torentje te versturen. De premier wilde graag het milieu sparen door geen tape te gebruiken en probeerde wat onhandig de doos zo stevig mogelijk dicht te vouwen. Zowel de premier als de grote groep werknemers was enthousiast over het vrolijke bezoek dat afgesloten werd met het maken van de nodige selfies samen met Rutte.

×

Comments are closed.