Yvette Brummelhuis wint app-inventarisatie met briljant idee

 In Nieuws

Een aantal weken geleden vierde web & app bouwer beeproger haar – bijna – vierjarig bestaan. Naast dat ze zichzelf een nieuwe huisstijl en website cadeau deden (en taart), deelden ze ook uit: degene met het meest originele app-idee kon een uitgebreide app-inventarisatie t.w.v. €5.000,- winnen.

 

De gelukkige winnaar werd voor de zomer uitgeroepen: Yvette Brummelhuis overtuigde met haar originele idee én haar handgemaakte kunststuk van John.

 

Yvette’s idee in een notendop:

Een app of website waarop hoogwaardige kunst wordt aangeboden dat (ook) door middel van crowdfunding kan worden aangeschaft.

 

Want stel:

Omdat je bedrijf 10 jaar bestaat willen je vrienden je verrassen met een kunstwerk van je favoriete kunstenaar. Eén van hen markeert het kunstwerk op de site en brengt de anderen op de hoogte. Zij kunnen vervolgens ook een bedrag naar keuze inleggen. Op de site is te zien hoeveel er op de teller staat en of het kunststuk gezamenlijk gekocht kan worden. Wordt het bedrag niet gehaald? Geen probleem, in dat geval krijg je een tegoedbon waarmee je zelf beslist welk stuk kunst je wilt kopen.

 

Een slim en innovatief idee, omdat het hoogwaardige kunst een stuk toegankelijker maakt.

Deze week kwam Yvette bij beeproger langs voor het eerste inventarisatiegesprek, waarin ze vol enthousiasme en slimme suggesties haar idee verder toelichtte.

 

Vaak bestaat een uitgebreide inventarisatie uit zo’n 3 à 4 gesprekken, waarin het idee steeds verder uitgewerkt wordt. Het einddoel is een interactiemodel van Yvette’s idee, dat tot in de puntjes is uitgewerkt.

 

Zo’n interactiemodel helpt Yvette om andere partijen enthousiast te maken, een budget te bepalen en om eventuele investeerders binnen te halen. Bovendien biedt het programmeurs alle informatie die ze nodig hebben om de app te bouwen.

 

Benieuwd naar het interactiemodel van Yvette’s app-idee? Beeproger’s interaction designer Ron de Vries gaat er deze week druk mee aan de slag, volgende week weten we hier meer over. Houd voor updates hierover de blog van beeproger in de gaten of volg ze op LinkedIn, Facebook of Twitter.